Samtidigt efterlyser Svenska läkaresällskapet en oberoende vetenskaplig granskning av metoden. 
Statens medicinsk-etiska råd
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
VÄGLEDANDE UTESKRIVNINGAR DUN MUMMY BAG -17 FRA 65533;65533;C (1 -5533;65533; F)

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Adidas Climacool 2.0 grön vit kvinnor Löpning Training skor skor B75845

SMHI Varning

Socialstyrelsen har sågat sin egen analys
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Stora delar av Ludvika spärrades av under NMR:s demonstration.
Vittnen berättar om vad sett under terrorattacken SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Rotselleri till huvudrätt – här är hela Nobelmenyn | SvD
Staten JK-anmäls för brister i medicinsk åldersbedömning av ensamkommande | SvD
EU-valet: Upp för KD och MP inför valet den 26 maj 2019 | SvD 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Statens medicinsk-etiska råd, Smer, har på torsdagen skickat
Enligt Kenneth Upphagen kampanjade SD enbart i sociala medier i Älvdalen. Foto: Lars Pehrson
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Cirka 200 sjuksköterskor saknas på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund enligt Sydsvenskan. Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Läkarförening vill ha utredning: ”Råder oklarhet” | SvD
Fortsätt läsa
– Ett strukturellt problem, säger Tilda Pontén på Civil Rights Defenders.

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Imam i Rinkeby efter dådet: ”Vi känner oss inte säkra” | SvD
Enligt åklagaren Hans-Jörgen Hanström har personerna hörts och är fortfarande anhållna. 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Leif Ekström. Foto: Lars Pehrson Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
”Vi föreslog det här under samtliga alliansår, men Reinfeldt-regeringen vägrade”, säger han i TV4.
Fortsätt läsa
Enligt Kenneth Upphagen kampanjade SD enbart i sociala medier i Älvdalen. Foto: Lars Pehrson

Varför varna för kontroller

Imam i Rinkeby efter dådet: ”Vi känner oss inte säkra” | SvD
Elias Palm, avdelningschef vid Rättsmedicinalverket. Foto: Allis Nettréus 14 MAJ 2019 Skrivet av :
NOS Campagnolo Record Carbon 32mm Front Clamp -On Mech  Deraileur Compact 10 Spd
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
. I journalerna finns även blåmärken, skär- och brännskador dokumenterade, enligt tidningen.
Fortsätt läsa
Rotselleri till huvudrätt – här är hela Nobelmenyn | SvD
Missnöjet formuleras i en skoningslös domedagsprofetia:
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Statens medicinsk-etiska råd, Smer, har på torsdagen skickat
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Jonas Wallin (i mitten), ordförande i Elektrikerförbundet, talade i Stadsparken i Ludvika.
Statens medicinsk-etiska råd
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Ulla Kleberg, Gundi Almaas, Maja Simonsson och Katarina Nyberg protesterade mot NMR.
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
(Smer) skickade i torsdags

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Stora delar av Ludvika spärrades av under NMR:s demonstration. Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Samtidigt efterlyser Svenska läkaresällskapet en oberoende vetenskaplig granskning av metoden.
Ice Figur Skating Dress Konkurrens Egen Dansklänning Baton Twirling x462

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Nattåg och tjejjourer – det här vet vi om vårbudgeten | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Infarten till Muskötunneln. Foto: Ola Torkelson/TT Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
RARE VINTAGE HEDDON PAL P -41 BAITCANTING Rulle -GULD TOURNAMNT JEWEED APART
EU-valet: Upp för KD och MP inför valet den 26 maj 2019 | SvD 13 MAJ 2019 Skrivet av :
domstolar har börjat ifrågasätta säkerheten i metoden
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Asiater Tartherglöd 6 Bröd djup Aquavolt vita män som kör skor TJR292 -401
”Vi ska inte tillbaka till migrationskrisen 2015” | SvD
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Trailer Eyes Simplicity Trailer Cam TE -0218
– Jag borde inte behöva klä ut mig till clown för att försvara demokratin, säger en kvinna.

Danstävling i Älvsbyn lockade

Läkarförening vill ha utredning: ”Råder oklarhet” | SvD EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Thrasher Magazine Giant Vinyl Poster
Saudiarabiens kung Salman bin Abdulaziz.
domstolar har börjat ifrågasätta säkerheten i metoden
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Lämplighet i ViPR Tub 12kg (26lbs) Träning i gummiövningar
Statsvetaren: Det är Alliansens död"
Leif Ekström. Foto: Lars Pehrson
RMV-chefen Elias Palm svarar efter kritik mot åldersbedömningar: Metoden ”tillräckligt bra” | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
”Vi ska inte tillbaka till migrationskrisen 2015” | SvD
Stora delar av Ludvika spärrades av under NMR:s demonstration.
Elias Palm, avdelningschef vid Rättsmedicinalverket. Foto: Allis Nettréus 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Lars Stjernkvist: Finns delar i uppgörelsen med Centern som är svårsmälta | SvD 1