De nya banorna för höghastighetståg blir 
Tågplanerna havererar med jämna mellanrum –
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Nov Titanium Mudguard [Fullset] för Bromton Front Front L eller R typ Ti

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Maskulin Kaos blå Bibs Storlek XL Del Number 3804000150200

SMHI Varning

Kina ligger långt före Sverige i
18 MAJ 2019 Skrivet av :
mellan Järna och Linköping, kan försenas
MP kritiska: ”Kan inte kallas höghastighetståg” SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
banor för höghastighetståg. Kostnaden kan dessutom
Regeringen söker en bred överenskommelse om
befolkningstillväxt. Om bara drygt 20 år 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Sverige ska få nya banor för
Splittring och stor nota – tågfrågan inte avgjord
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Sverige står inför en historiskt kraftig Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Snabbtåg försenas – för att toppfarten sänks
Fortsätt läsa
nya stambanor för snabbtåg

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Förslaget är en dödsstöt för höghastighetstågen
än av realistiska kalkyler, menar EU:s 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Det blir vansinnigt dyrt att bygga Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Han vill att Sverige kommer igång
Fortsätt läsa
Splittring och stor nota – tågfrågan inte avgjord

Varför varna för kontroller

Förslaget är en dödsstöt för höghastighetstågen
Åk tillbaka i tiden om du 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Ny IRD Interloc Road Crank 175mm 53  39 (Campagnolo Super Nouvo Record Design)
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
när den hårda verkligheten ser ut
Fortsätt läsa
banor för höghastighetståg. Kostnaden kan dessutom
höghastighetsbanor för riktigt snabba tåg. Nu
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Sverige ska få nya banor för
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Långsammare tåg kan försena Ostlänken två år
Tågplanerna havererar med jämna mellanrum –
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
fördel av en östlig start av
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
trots att det är Miljöpartiets och

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
mellan Järna och Linköping, kan försenas Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
De nya banorna för höghastighetståg blir
Industri Nine Torch front TA hub, 15x100 32h - grön

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Japanska supertåg i misstänkt ekohärva
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Satsningar drivs mer av politiskt önsketänkande Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Bennett Boat Lever till Bennett Actuator Congrönion Kit - Hydraulisk till hydraulisk
befolkningstillväxt. Om bara drygt 20 år 13 MAJ 2019 Skrivet av :
”Snabba tåg stöds varken av klimat eller ekonomi”
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Snowboard Bindande Freestyle Mountain Free Ride SP BrödTHERHOOD Mud (Jeans färg)
vad förespråkarna hade hoppats på. Maxhastigheten
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
NYA AURORA - Ice Skating Blades (e -posta oss till bästa pris)
S och MP nära uppgörelse om snabbtågsbanorna

Danstävling i Älvsbyn lockade

Snabbtåg försenas – för att toppfarten sänks EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
KastKing New Ascension Soloskopisk flugstav och Combos, IM6 Graphite Blank, Fix...
Trafikverket: ”Handlar om mer än topphastighet”
”Snabba tåg stöds varken av klimat eller ekonomi”
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Marmot Halo 6P (äldre modell) 3 -Season Camping Tent
Den planerade stationen för höghastighetståg vid
Det blir vansinnigt dyrt att bygga
Snabbtåg kör allt långsammare i Sverige 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
vad förespråkarna hade hoppats på. Maxhastigheten
mellan Järna och Linköping, kan försenas
Åk tillbaka i tiden om du 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Skavsta flygplats i kläm – nya planer väcker ilska 1