Om klimatpolitiken var den enda viktiga 
Moderaterna föreslår 3,2 miljarder kronor mer
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Nov Titanium Mudguard [Fullset] för Bromton Front Front L eller R typ Ti

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Maskulin Kaos blå Bibs Storlek XL Del Number 3804000150200

SMHI Varning

M: Ge tullen chansen att bekämpa ligorna
18 MAJ 2019 Skrivet av :
som en av de stora frågorna
Moderaterna hoppar rätteligen av, men av fel skäl SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
häkten till en internationell angelägenhet har
Ta bort subventioner för elcyklar eller
”Tusentals motorer stjäls – men regeringen vill vänta” 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
samlad strategi för att reducera både
Fördubbling av hot och våld: ”De har ingen respekt”
16 MAJ 2019 Skrivet av :
M: Ge tullen chansen att bekämpa ligorna Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Ta bort subventioner för elcyklar eller
Fortsätt läsa
rör sig i en riktning som

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Arnold bjuder in Greta till Wien: ”Du inspirerar mig”
ute i samhället återfaller i brottslighet 14 MAJ 2019 Skrivet av :
”Förnybart från skogen kan omöjligt rädda klimatet” Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Moderaterna föreslår 3,2 miljarder kronor mer
Fortsätt läsa
”Ofattbart att tullen inte får stoppa stöldgods”

Varför varna för kontroller

De som önskar ett system med
kräver att regeringen visar handlingskraft och 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Ny IRD Interloc Road Crank 175mm 53  39 (Campagnolo Super Nouvo Record Design)
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
anonyma vittnen bör rimligen också mena
Fortsätt läsa
fortsätter med oförminskad styrka. Det politiska
Anonyma vittnen, försvagat integritetsskydd och visitationszoner
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Miljöpartiet lovade guld och gröna skogar
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Den avskräckande effekten med längre fängelsestraff
”Jag trodde jag skulle bli ensam – vi blev många”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
450 tulltjänstemän ska täcka gränsen mellan
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Magnus Lindgren: Brottsvåg i New York ger ledtrådar för Sverige | SvD

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
”Stärk tullen med 500 fler anställda” Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Moderaterna hoppar rätteligen av, men av fel skäl
Industri Nine Torch front TA hub, 15x100 32h - grön

En helg med liberalernas toppnamn i EU

I totalt 15 dagar skolstrejkade 15-åriga
13 MAJ 2019 Skrivet av :
450 tulltjänstemän ska täcka gränsen mellan Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Bennett Boat Lever till Bennett Actuator Congrönion Kit - Hydraulisk till hydraulisk
För lite och för sent 13 MAJ 2019 Skrivet av :
samlad strategi för att reducera både
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Snowboard Bindande Freestyle Mountain Free Ride SP BrödTHERHOOD Mud (Jeans färg)
Vi måste reagera när etablerade partier
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
NYA AURORA - Ice Skating Blades (e -posta oss till bästa pris)
Magnus Lindgren: Brottsvåg i New York ger ledtrådar för Sverige | SvD

Danstävling i Älvsbyn lockade

fortsätter med oförminskad styrka. Det politiska EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
KastKing New Ascension Soloskopisk flugstav och Combos, IM6 Graphite Blank, Fix...
rör sig i en riktning som
Allvarliga samhällshot
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Marmot Halo 6P (äldre modell) 3 -Season Camping Tent
Miljöpartiet lovade guld och gröna skogar
Om man inte ser sambandet mellan
Moderaterna föreslår 3,2 miljarder kronor mer 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
köper en flygresa av SAS och
kräver att regeringen visar handlingskraft och
Moderatledaren Ulf Kristersson uppmanar statsministern Stefan 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
anonyma vittnen bör rimligen också mena 1