Vi ska kvalitetssäkra vår utvärdering av 
Skärgårdsstiftelsen höjer hyrorna på Utö. Öbor
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Harrys Ridge Safety Riding Helmet CENTAUR NAVY med glitter

En effektivt solig historia – invigd

19 MAJ 2019 Skrivet av : Mirra -Coat PetAg Mirra Coat 999631
UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
FjallRaven Mäns Grönland Jeans

SMHI Varning

till marken av ett ungdomsgäng vid
18 MAJ 2019 Skrivet av :
när det gäller de antisemitiska trakasserierna
Därför rymmer intagna från öppna anstalter SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
jagade människor som nu får allt
Kurder demonstrerar i solidaritet med sina
störtdyka, i mer än 45 graders 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Svenska har talats i Finland i
Hundratals anhöriga till IS-terrorister flyr från läger
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Plötsligt ändrar planet riktning och börjar Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Människan försvinner i kvalitetssäkringen
Fortsätt läsa
landsmän i Syrien, och fördömer Erdogans

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Boende efter ny explosion: ”Det har gått för långt nu”
IS högsta ledare, al-Baghdadi, har dödats 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 19-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
men Sverige bantar nu insatsen. Samtidigt
Fortsätt läsa
Hundratals anhöriga till IS-terrorister flyr från läger

Varför varna för kontroller

Boende efter ny explosion: ”Det har gått för långt nu”
19 döda i protester – FN ska utreda brott i Chile 14 MAJ 2019 Skrivet av :
FlygRod och Rulle Combos Fiske
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
på vad som hände olycksplanet i
Fortsätt läsa
jagade människor som nu får allt
om en pågående brand i en
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Svenska har talats i Finland i
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Karolinska anklagas på nytt för antisemitism
Skärgårdsstiftelsen höjer hyrorna på Utö. Öbor
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
om civila dödsoffer och människor som
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
som hyrt boende i generationer oroas

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
när det gäller de antisemitiska trakasserierna Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Vi ska kvalitetssäkra vår utvärdering av
For Mercedes E-Class W212 2009 NYA LÄGRE LÄKEMEDLETS VISHBONE

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Miljardkrav efter ”USA:s värsta hälsokris”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
”Spöket” Baghdadi blev världens mest fruktade Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Armageddon USMC Tripod Scabbard Multicam AG0110
störtdyka, i mer än 45 graders 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Köerna riskerar att bli eftersläpande. Materielkrisen
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Ordförande i Pflueger Spinning Rulle.Stort sparande
åklagaren. Mannen häktades på fredagen misstänkt
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Karrimor kvinnor KSB Brecon Ladies Walking stövlar Hiking Treking Lace Up
Man greps utanför Säpo – släppt efter förhör

Danstävling i Älvsbyn lockade

Människan försvinner i kvalitetssäkringen EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Dunlop Purofort Professionell grön 05 - Wellingtons stövlar
Chefsekonom: Så påverkar Feds besked ditt bolån
Köerna riskerar att bli eftersläpande. Materielkrisen
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Termisk cell Uppvärmd Insoles Snowboard åka skidor Outdoor Foot Warmer Hunt Winter
Sverige beskrivs som ett ”varnande exempel”
Vid 19-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten
av offren kan vara vietnameser. Obesvarade 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
åklagaren. Mannen häktades på fredagen misstänkt
när det gäller de antisemitiska trakasserierna
19 döda i protester – FN ska utreda brott i Chile 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Tidning: Svenska sajterna göder global nationalism 1