Lövin: Oenighet kan ge en känsla av hopplöshet | SvD 
Andra våg av klimatstrejker – Nya Zeelands unga först | SvD
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Aero Tech Designs Mans Premiere Carbon Elite Padted Biking Bibts

En effektivt solig historia – invigd

19 MAJ 2019 Skrivet av : Preston Space Station 2 Hjulskyttel
UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
KORE 6 -person Instant kabinkontet

SMHI Varning

Donald Trump var snabb med att kommentera Greta Thunbergs uppmärksammade tal i FN-huset.
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Tiotusentals ungdomar deltog i fredagens klimatmanifestation.
Helena Sällström / Omni SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Greta Thunberg – mer omskriven än många partiledare. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Även dagen innan hade flera mindre klimatstrejker ägt rum i olika städer i alplandet.
Demonstranter korsar en bro över Donau i Budapest, Ungern. 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Paris och Stockholm. Och bilder från
Foto: Sarah Andersson
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Donald Trump var snabb med att kommentera Greta Thunbergs uppmärksammade tal i FN-huset. Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Även dagen innan hade flera mindre klimatstrejker ägt rum i olika städer i alplandet.
Fortsätt läsa
Foto: Nick Perry/AP/TT

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Svenska klimataktivisten Greta Thunberg i USA:s huvudstad Washington DC.
Samtidigt var intresset svalt i USA. 14 MAJ 2019 Skrivet av :
internationella nyhetsbyråer Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Andra våg av klimatstrejker – Nya Zeelands unga först | SvD
Fortsätt läsa
Robyn sjunger på klimatstrejken i Stockholm den 27 september. Arkivbild.

Varför varna för kontroller

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Robyn sjunger på klimatstrejken i Stockholm den 27 september. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT 14 MAJ 2019 Skrivet av :
T800 Kolfiber 29er boost MTb cykelgaffelbroms i axelcykelgafflar
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Klimatstrejk – så ser reglerna ut på arbetsplatsen | SvD
Fortsätt läsa
Greta Thunberg under demonstrationen i New York. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP
Klimatdemonstrationer världen över – Greta Thunberg i Montreal | SvD
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Från The New Yorkers sajt.
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP/TT
Greta Thunberg är i New York för att delta i klimatdemonstrationer.
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Greta Thunberg är inte tillbaka i Sverige.
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Foto: Tina Magnergård Bjers /TT

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Hyllningarna fullkomligt rullar Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Helena Sällström / Omni
Millet kvinnor Tril Grid Hoody Long Slieve Hoodie Hood Sports Top Ladies

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Greta Thunberg är inte tillbaka i Sverige. Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
VINNING Boxning Groin Prödector CPS -500 vit Standard L Large Storlek tillverkad i Japan
Från Antarktis till Irak – miljontals strejkade | SvD 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Paris och Stockholm. Och bilder från
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
ACS Stealth Mags 14 mm.NOS
Det var trångt på gatorna runt Nya Zeelands parlament i Wellington.
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
ARISON BRUISER XT RADIAL TIRER AR68 - 25X8R -12
Foto: Tina Magnergård Bjers /TT

Danstävling i Älvsbyn lockade

Greta Thunberg under demonstrationen i New York. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
New SE Cykels OEM Bicycle Cykel Big Fat Ripper BMX Cruiser Så Cal Bakre Hjul Rim
Foto: Nick Perry/AP/TT
LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Tung viktZip Tee Subalpine
Från The New Yorkers sajt.
Greta Thunberg om mötet med Donald Trump: Blev chockad | SvD
Andra våg av klimatstrejker – Nya Zeelands unga först | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
”Flygskammandet” kan kosta Greta Thunberg Nobels fredspris. Foto: Esteban Felix/TT
Robyn sjunger på klimatstrejken i Stockholm den 27 september. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Gärna strejk eller manifestation för klimatet. Men sök ledigt först, svarar flera storföretag. 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Klimatstrejk – så ser reglerna ut på arbetsplatsen | SvD 1