Lider du av pollen – se upp för potatis 
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Shimano Exsence C3000M 17 Exsence C3000M Nict verwendett

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
TRE Arena Mirrors 6mm Pilkington, Aluminium Framad, Bondad och förseglad Fixing

SMHI Varning

Frustrerad mormor har rätt – svårt bjuda på vanlig middag idag
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Maten som gynnar vår hjärnkapacitet
Ny app för klimatstrejk skickar mejl till ministrar SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Hur många kalorier gör jag av
Riskerna med att äta uteslutande veganskt
USA-turné och var med i tv-programmet 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Kosttillskott kan förknippas med risker
på fredagen. Tiotusentals gav sig ut
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Frustrerad mormor har rätt – svårt bjuda på vanlig middag idag Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Riskerna med att äta uteslutande veganskt
Fortsätt läsa
Att se Greta stå i fören

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Hur näringsrika är de växtbaserade mjölkutmanarna?
svenska klimataktivisten Greta Thunberg efter deras 14 MAJ 2019 Skrivet av :
För vissa är kosttillskott nödvändigt. Men Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har
Fortsätt läsa
drabbas någon gång av magbesvär i

Varför varna för kontroller

Australien, Indien, Tyskland och Afghanistan –
Uppemot 90 procent av alla löpare 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Shimano 2018 DIALUNA S100M Medium 10  s spinner från JAPAN
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
den svenska aktivisten Greta Thunbergs räckvidd
Fortsätt läsa
Oseriösa aktörer och bristande marknadstillsyn gör
Miljörörelsen Fridays for future vill med
14 MAJ 2019 Skrivet av :
räcker en varierad och hälsosam kost
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Den 16-årige klimataktivisten befinner sig på
En bärdryck om dagen förbättrar arbetsminnet,
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
York. Klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter sina
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Lokalen var fullproppad och energin hög

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
träning i de flesta fall. Men Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Ny app för klimatstrejk skickar mejl till ministrar
Shimano Vengeance Stand Up Rod Rute Angelute stövlarute Rod Meereute

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Här jämför jag mellanmjölk med fyra
13 MAJ 2019 Skrivet av :
York. Klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter sina Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Short de Cyklisme Femme Pearl Izumi Select Escape Texture svart Aqua Mint
I Ryssland kallas han för Moskvas 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Kosttillskott kan förknippas med risker
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Storlek L Juventus Italien 1990-1991 Home Football Long Sileve Shirt Jersey Kappa
Klimatproblemen kommer inte att vändas med fakta
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Smart fjärrstyrd fiskebåt med fiskebete
Lokalen var fullproppad och energin hög

Danstävling i Älvsbyn lockade

Oseriösa aktörer och bristande marknadstillsyn gör EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Taekwondo Unim SANGMOOSA WTF Poomsae High- Dan Master Dobok Korea
Att se Greta stå i fören
Thunberg i New York för att
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Shimano Curado CU-200HGK Rulle 200HG 7.4 1 Höger hand 200HGK
räcker en varierad och hälsosam kost
Linda Bakkman: Öl, vin, sprit – så ser ser näringsinnehållet ut | SvD
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Sverige är med i världstoppen vad
Uppemot 90 procent av alla löpare
stora klimataktion utanför FN-skrapan i New 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
den svenska aktivisten Greta Thunbergs räckvidd 1