Kinas monter i Almedalen. Foto: Henrik Montgomery/TT 
Minnesplatsen i Potočari. Foto: Darko Bandic/TT
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Shimano Exsence C3000M 17 Exsence C3000M Nict verwendett

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
TRE Arena Mirrors 6mm Pilkington, Aluminium Framad, Bondad och förseglad Fixing

SMHI Varning

Är Irans judar tryggare än de svenska? | Suzanne Gottfarb | SvD
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Replik: Kvinnors obetalda hemarbete är inget fritt val | SvD
Försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Henrik Montgomery/TT SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
dödsfall totalt sett.
Etiken inom journalistiken
Grönland Foto: Keith Virgo / TT 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Stefan Löfven höll sig ifrån Almedalen i år. Foto: Jonas Lindstedt/TT
”Vi är ute och diskuterar yrkesetik” | SvD
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Fortfarande inte till salu | | SvD Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Insikterna om Kina i Almedalen räcker inte | | SvD
Fortsätt läsa
”Feminiseringen av Sverige inte 'könsmystik'” | SvD

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Sjöfartsverkets ansvar
Sålde S sin ryggrad i Europarådet? | | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Alla vet vem som ger vad till vem | Olle Wästberg | SvD Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Nyamko Sabuni (L) är den första svarta kvinna som blivit partiledare i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT
Fortsätt läsa
”Vi är ute och diskuterar yrkesetik” | SvD

Varför varna för kontroller

Sjöfartsverkets ansvar
Skulle en annan modell vara bättre? Foto: Yvonne Åsell 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Shimano 2018 DIALUNA S100M Medium 10  s spinner från JAPAN
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Öppenhet bör gälla även för medier | | SvD
Fortsätt läsa
dödsfall totalt sett.
I USA är det öppet vem som ger bidrag till vem.
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Stefan Löfven höll sig ifrån Almedalen i år. Foto: Jonas Lindstedt/TT
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Det är tvärtom i den politiska världen.
Minnesplatsen i Potočari. Foto: Darko Bandic/TT
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Som om hela världen vore en symfoni. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Det som aldrig skulle få hända igen gjorde det mitt framför ögonen på Sverige och Europa.

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Replik: Kvinnors obetalda hemarbete är inget fritt val | SvD Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Kinas monter i Almedalen. Foto: Henrik Montgomery/TT
Shimano Vengeance Stand Up Rod Rute Angelute stövlarute Rod Meereute

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Gutenbergbibeln. Foto: OLAF JENTZSCH / TT
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Polen beter sig som en trotsig tonåring och tar upp stora resurser av EU:s rättsapparat. Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Short de Cyklisme Femme Pearl Izumi Select Escape Texture svart Aqua Mint
Grönland Foto: Keith Virgo / TT 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Vad händer i kunskapssamhället? Foto: Johan Nilsson/TT
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Storlek L Juventus Italien 1990-1991 Home Football Long Sileve Shirt Jersey Kappa
Med anledning av ledartexten
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Smart fjärrstyrd fiskebåt med fiskebete
Finns det någon sumprunkare ombord? Foto: Susanne Lindholm/TT

Danstävling i Älvsbyn lockade

Insikterna om Kina i Almedalen räcker inte | | SvD EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Taekwondo Unim SANGMOOSA WTF Poomsae High- Dan Master Dobok Korea
Peter Wolodarski, chefredaktör för Dagens Nyheter. Foto: Johan Jeppsson/TT
Vad händer i kunskapssamhället? Foto: Johan Nilsson/TT
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Shimano Curado CU-200HGK Rulle 200HG 7.4 1 Höger hand 200HGK
Foto: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alla vet vem som ger vad till vem | Olle Wästberg | SvD
En nationalistisk utveckling vore förödande för inflytandet | | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Med anledning av ledartexten
Replik: Kvinnors obetalda hemarbete är inget fritt val | SvD
Skulle en annan modell vara bättre? Foto: Yvonne Åsell 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Skattemiljoner går till extremister | Daniel Schatz | SvD 1