Utsökt, friskt – och så en klassisk prick över i:et 
Okänd matkultur i Sverige – och vi vill ha mer
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Crash Pad - 5 x 5 Feet - Foam Fylld Kul

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Adidas Originals I -5923 W Iniki Runner Raw Indigo vit Gum kvinnor skor D97351

SMHI Varning

Ambitiöst, men nu har vi tröttnat på mellanrätter
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Säkra kort på Fältöverstens nya krog
Klass – men redan vid första rätt smyger sig en oro på SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Äkta franska varan finns på Östermalm
Ambitionen överraskar på snabbmatskrog
Nyöppnade Sekt något helt annat än lederhosen 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Märkligt val när det finns så mycket bra svenskt kött
Delade upplevelser på köttig restaurang
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Missen förlåten när första tuggan når gommen Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Här sätter vi guldkant på svärmors 70-årsdag
Fortsätt läsa
Mosebacke etablissement

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Vi blir överraskade på krogen – den är Stureplan
Festen börjar på andra sidan plastgorillan 14 MAJ 2019 Skrivet av :
En ovanligt sympatisk kvarterskrog Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Utsökt, men vi måste bråka om det centrala – kimchin
Fortsätt läsa
Delade upplevelser på köttig restaurang

Varför varna för kontroller

Vi blir överraskade på krogen – den är Stureplan
Några av stans godaste burgare borgar för succé 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Astute Italia Miss Line VT Kvinnors specifika cykelsadel - Diverse färger
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
”Ett andra hem” som förtjänar näst högsta betyg
Fortsätt läsa
Äkta franska varan finns på Östermalm
Förvånansvärt avslappnad och prisvärd avsmakning
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Märkligt val när det finns så mycket bra svenskt kött
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Deli & Wine by Carotte
Okänd matkultur i Sverige – och vi vill ha mer
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
”Vällagat utan att det kostar skjortan”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Elegant – men vi förväntar oss mer, Danyel Couet

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Säkra kort på Fältöverstens nya krog Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Utsökt, friskt – och så en klassisk prick över i:et
Elektrisk cykel - kongröneringsutrustning Front Hjul 36V 350W Anti -Charge blåtooth eCykel

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Succén: En vinvärld runt hörnet från Humlegården
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Söderklassikern borta – men ny trendkrog överraskar Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Vintage antik Firestone -cykelkorg, fett, ballong, fälgcykel
Nyöppnade Sekt något helt annat än lederhosen 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Krogen som får en ny del av Stockholm att leva upp
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Penn International V Series 16VS Två snabba stora spelrullar
Burgarboom – och bland de godaste pommes vi ätit
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
AA Shield -taktiska ballistiska hjälmar Hög skottsäker NIJ IIIA 3A OD L XL
Moas - Meat on at stick

Danstävling i Älvsbyn lockade

Här sätter vi guldkant på svärmors 70-årsdag EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
K2 BFC 100 stövlar UnisexStövlar i åka skidordor för män och åka skidordor Stövlar
Omakase köttslöjd bjuder på ett slags intim teater
Krogen som får en ny del av Stockholm att leva upp
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Hjälm 2019 med vit dagarsficka 2019
Hög klass på 25:e våningen – bara två rätter faller platt
En ovanligt sympatisk kvarterskrog
Början bra, slutet gott – men undvik ynkliga torsken 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Burgarboom – och bland de godaste pommes vi ätit
Säkra kort på Fältöverstens nya krog
Några av stans godaste burgare borgar för succé 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
När vi väl vill äta kött är det just det här vi önskar 1