Byggandet fortsätter att minska både 2019 
med 20 procent i år, och
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
SHIMANO Äkta YUMEYA Cork Knob TYP 3 Kort (2 bitar)

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Shimano Sedona C3400 FE FrontRemolle Rolle Spinnrolle Angelolle

SMHI Varning

Telia miljardsäljer i Azerbajdzjan
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Nu skakar marken under Oscar Engelberts fötter
Det finns tiotusentals byggtillstånd där det SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
på hur framgångsrikt bolaget blivit inom
Nyproduktionen möter just nu trevande spekulanter
Trög bostadsmarknad skapar bristen 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Azerbajdzjan får skarp kritik av tidigare
”Förhindra ett byggfall – tusentals jobb på spel”
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Telia miljardsäljer i Azerbajdzjan Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Nyproduktionen möter just nu trevande spekulanter
Fortsätt läsa
turbulent tid bakom sig. En skakig

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Miljardbelopp ännu låsta för Telia i skandalbolagen
FI-chefen: Prisnedgången beror på nyproduktion 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Teliarättegång börjar i september Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
med 20 procent i år, och
Fortsätt läsa
Telias högsta ledning har ignorerat varningarna

Varför varna för kontroller

Sverige behöver ”social housing”. Det säger
Telia i nya tveksamma affärer – bryter mot egna riktlinjer 14 MAJ 2019 Skrivet av :
TAPOUT KLINICH DAN HENDERSON SIG UFC 100 WACK UT SHIRT MEDIUM MMA BJJ
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Boverket: Kraftiga raset i nyproduktionen fortsätter
Fortsätt läsa
”Sverige går inte att lita på i kampen för demokrati”
bara är att sätta spaden i
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Åtalet håller inte och åklagaren kommer
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
är att byggandet i landet faller
”Statliga regler hindrar nya bostäder”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Ny prognos – byggkrisen sprider sig: ”Är orolig”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Stor ökning av polska byggjobbare

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
”Vi kan inte bara lämna de här länderna” Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Det finns tiotusentals byggtillstånd där det
Trakker New Armo V3 Man Carp Fishing Bivy - 201305

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Telias investering i ryska Megafon har
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Ny prognos – byggkrisen sprider sig: ”Är orolig” Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Shot Viking Drakkar Steel Darts 90% Tungsten Darpfeil 23 oder 20 gramm NEUHEIT
för 2018. Ett affärsområde slopas och 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Azerbajdzjan får skarp kritik av tidigare
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Skechers herrar Afterburn M. Fit Stike on
Bostadsutvecklaren Oscar Properties har haft en
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Sju Strand grön-maåka skidorner 3 nya & 6 andra tonfisklurar
Stor ökning av polska byggjobbare

Danstävling i Älvsbyn lockade

”Sverige går inte att lita på i kampen för demokrati” EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Shimano 18 Stella 4000Xg 2018 Modell År
turbulent tid bakom sig. En skakig
Skanskas aktie rasade efter fredagens bokslut
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
SHIMANO ENGESTU PREMIUM 151HG Vänster hand
Åtalet håller inte och åklagaren kommer
Telias verksamhet värderades till 6,4 miljarder
med 20 procent i år, och 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
för nya bostadsrätter. Det säger Lennart
Telia i nya tveksamma affärer – bryter mot egna riktlinjer
FI om byggkrisen: ”Inget vi oroar oss jättemycket för” 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Boverket: Kraftiga raset i nyproduktionen fortsätter 1