Foto: Pavel Golovkin/AP 
Heléne Fritzon (S) tar plats i Bryssel. Foto: Jonas Ekströmer/TT
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Varma åka skidordhandskar för Zienerhastighet män 171209 12

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Adidas herrar Outdoor Terrex Agravic XT skor

SMHI Varning

Twitter har stängt ner 70 miljoner konton under maj och juli. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP/TT
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Den snåriga diskussionen
Heléne Fritzon (S) tar plats i Bryssel. SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Nyhetssajten CNNtechs.com
Ryske presidenten Vladimir Putin under hans nyårstal.
en stor biblioteksutredning 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
”Medierna banar väg för falska nyheter” | SvD
Handen på hjärtat – gick du på det här? | SvD
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Twitter har stängt ner 70 miljoner konton under maj och juli. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP/TT Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Ryske presidenten Vladimir Putin under hans nyårstal.
Fortsätt läsa
Hur många fuskare tål världens mediehus? | Lotta Lundberg | SvD

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Utrikespolitiska institutets (UI)
Cecilia Malmström: Nästa års EU-val är ett ödesval | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
kallar nyheter som han inte tycker om för fake news. Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Heléne Fritzon (S) tar plats i Bryssel. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Fortsätt läsa
Brit Stakston, mediestrateg. Foto: Yvonne Åsell

Varför varna för kontroller

Expert: Så undviker du att luras av bluffartiklar | SvD
”Varför inte låta skräpet samlas på Facebook?” | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Höj Studio 19 Tatoola Ctr Fuego Finesse Spool Approx 10.5G röd
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Abir Al-Sahlani (C), David Lega (KD) och Evin Incir (S) – nya namnen i Bryssel | SvD
Fortsätt läsa
Löfven rustar mot falska nyheter | SvD
Alice Bah Kuhnke på MP:s valvaka.
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Falska nyheter kan ge lyft för kvalitetsjournalistik | SvD
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
svenskarna shoppar vevradio
Mats Karlsson, direktör på Utrikespolitiska institutet.
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Svenskarna delar flest opålitliga nyheter | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
I själva verket hade Stefan Löfven fått den i gåva

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Foto: Noella Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Heléne Fritzon (S) tar plats i Bryssel.
Mayatex Branding Iron Navajo Filt

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Martin Kragh och Sebastian Åsberg
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Svenskarna delar flest opålitliga nyheter | SvD Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Lowa Woherrar Renegade GTX vattentät läder kung Mid stövlar US 9 NICE
Foto: Lennart Nilsson/TT 13 MAJ 2019 Skrivet av :
”Medierna banar väg för falska nyheter” | SvD
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Metspö och godtagorer för flugfiske
Der Spiegel. Arkivbild. Foto: Kay Nietfeld/AP/TT
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Adidas Woherrar Pureust X EleMänt Löpning skor
I själva verket hade Stefan Löfven fått den i gåva

Danstävling i Älvsbyn lockade

Löfven rustar mot falska nyheter | SvD EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
H -street Matte Hensley King Hornblower D -Series Split Stained
Hur många fuskare tål världens mediehus? | Lotta Lundberg | SvD
Ingrid Bergman, denna gången fotad i Paris, 1957.
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Lavacore herrar Long -Sileve Shirt för Scuba, Snorkling X -Small
Falska nyheter kan ge lyft för kvalitetsjournalistik | SvD
Båda har lämnat sina politiska uppdrag.
Heléne Fritzon (S) tar plats i Bryssel. Foto: Jonas Ekströmer/TT 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Ryske presidenten Vladimir Putin under hans nyårstal. Foto: Mikhail Klimentyev/AP
”Varför inte låta skräpet samlas på Facebook?” | SvD
Foto: Wiktor Nummelin/TT och AEDT/WENN.com 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Abir Al-Sahlani (C), David Lega (KD) och Evin Incir (S) – nya namnen i Bryssel | SvD 1