skriver Kvällsposten i dag 
Vem är du och vad gör du?
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Rossignol Radical åka skidors Rossignol 130 CM åka skidors

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Asics Mäns Löpning skor GEL -FUJIRABUCO 6 G -TX grå MultiFärg

SMHI Varning

Tyvärr har efterspelet
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Ett ganska representativt valresultat för det Polisen kallar särskilt utsatta områden.
Vad är det som lockar med ledarskrivandet? SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Utgångspunkten för all
Hur många islamister finns kvar i Miljöpartiet? | Ivar Arpi | SvD
Fastighetsfolket 8/10 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
I den nyutkomna boken
Det kan tyckas småaktigt
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Tyvärr har efterspelet Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Hur många islamister finns kvar i Miljöpartiet? | Ivar Arpi | SvD
Fortsätt läsa
Hur ska jag backa från

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Det är viktigt att understryka
Du är på väg att bli din mamma! | Ivar Arpi | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
“Klanen – individ, klan och samhälle från antikens Grekland till dagens Sverige" ( Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Vem är du och vad gör du?
Fortsätt läsa
Regeringen borde avskeda folket | Ivar Arpi | SvD

Varför varna för kontroller

Skolbarn. Foto: Gorm Kallestad / TT
Kritiken mot folkomröstningar 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Mungo Supergås Kashimax Aero Seat Original Early Guts 81 Normala bära Nice
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Hugo Selling ny praktikant på SvD Ledare | SvD
Fortsätt läsa
Varför har Sverige aldrig
Varför blev du politiskt engagerad?
14 MAJ 2019 Skrivet av :
I medierapporteringen har hon kallats
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Nu har flera personer
Polisen har tre nivåer
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Det började egentligen
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
val utan kändisar? Vad skulle hända med demokratin då?

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Skydda kvinnor från styckmördare | Ivar Arpi | SvD Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Vad är det som lockar med ledarskrivandet?
Montar Ankle stövlar Croco

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Leila Ali Elmi: ”Jag tar avstånd från klansamhälle”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Det började egentligen Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Penn Spinfisher Vi Svi 5500 Angelolle
Åkessons angrepp mot P3 13 MAJ 2019 Skrivet av :
I den nyutkomna boken
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Horseware Ireland Rambo Optimo Stable Sheet - Navy Beige Baby blå Navy 87
Som om det inte räckte med verkliga meningsskiljaktigheter, varför måste man hitta på nya?
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
USATuff kylare för RTIC 110qt - SeaDek Marine EVA Mat - T B - Marlin
val utan kändisar? Vad skulle hända med demokratin då?

Danstävling i Älvsbyn lockade

Varför har Sverige aldrig EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Campagnolo Record 10 -hastighet framifrån 36 -hål Vintage Road Racing Cykel NOS
Hur ska jag backa från
Jimmie Åkesson – demokratihot eller purken? | Ivar Arpi | SvD
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
MYLER ENGELSKA DEE CYPRIUM TWIST SNAFFLE BIT MB 09T 89 -21075C
I medierapporteringen har hon kallats
ledarsidan i april i år
Vem är du och vad gör du? 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Bara Thanos kan rädda oss!
Kritiken mot folkomröstningar
Bör svarta be om förlåtelse för slaveriet? | Ivar Arpi | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Hugo Selling ny praktikant på SvD Ledare | SvD 1