att informera restaurangkunderna om varifrån kött 
Hamilton: Importerat kött bättre än svenskt
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
U-04-S Sm Troxel Fallon Taylor Mesh Horse Riding Helmet Turquoise Floral

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
U-04-S Sm Troxel Sierra Tan Den bästsäljande västhäst-hjälMän W Rei

SMHI Varning

Bråk i Oslo vid protest mot Turkiet
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Svenskarnas köttätande fortsätter att minska. Samtidigt
med den svenska köttprotektionismen. När kött SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
ett stort slagsmål utanför turkiska ambassaden
kilo kött per person och år
Köttfria måndagar är inte lösningen på 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Amnesty: Turkiet lurar flyktingar att återvända
Landsbygdsminister Sven Erik Buchts (S) uttalande
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Bråk i Oslo vid protest mot Turkiet Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
kilo kött per person och år
Fortsätt läsa
i svaromål på vår debattartikel

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
2018 minskade den totala förbrukningen av
Nu, när den stora köttfuskhärvan uppdagats, 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Turkiet har under flera månader tvingat Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Hamilton: Importerat kött bättre än svenskt
Fortsätt läsa
Nato utgår från FN-stadgans artikel 51

Varför varna för kontroller

Minister kritiseras för köttuttalande: Blir bekymrad
att landet kommer ha kvar en 14 MAJ 2019 Skrivet av :
USATuff- radbrytning  passar ny mold  RTIC 20QT Kylare Fullständig nedre flygCamo
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Landsbygdsminister Sven Erik Bucht (S) ser
Fortsätt läsa
Ryssland och Turkiet har slutit ett
Ny metod ska stoppa köttfusk
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Efter ”peak meat” – nu leder kvinnor trendbrott
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Köttfria måndagar löser inga problem
ökar efterfrågan på svenskt kött och
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Turkiets anfall mot kurderna | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Köttvanorna förändras: USA antas nu ha

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Hotar med utrensning om kurderna inte håller avtal Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
med den svenska köttprotektionismen. När kött
YARD Inomhus Bounce House med Slide Blower för Barn 6207

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Fyra av tio ratar kött för klimatets skull
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Turkiets anfall mot kurderna | SvD Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Maximumcatch Extreme 9FT 5WT Medel-snabb kolfiberstav med Graphite Fish
MP-ledamot: Partiet har fullständigt tappat sin själ 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Amnesty: Turkiet lurar flyktingar att återvända
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
SEADO 951 GSX LTD GTX LTD LRV LX 1999-2002 WSM Trödtle Cable 002-036-07
Hans Wallmark och Beatrice Ask går på SvD Debatt
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
RIO INTOUT BIG Nasty SINK TIP TYP 3
Köttvanorna förändras: USA antas nu ha

Danstävling i Älvsbyn lockade

Ryssland och Turkiet har slutit ett EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Mark Todd Short Country Boot
i svaromål på vår debattartikel
kött, trots miljö- och hälsovarningar fortsätter
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Cougrönure De Chapeau De Bitz Lycra svart
Efter ”peak meat” – nu leder kvinnor trendbrott
Åttaåriga Sara fick benen krossade av turkisk granat
Hamilton: Importerat kött bättre än svenskt 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
att drabbas av njursvikt, rapporterar forskare
att landet kommer ha kvar en
Björn Söder och Roger Richthoff skriver på SvD Debatt 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Landsbygdsminister Sven Erik Bucht (S) ser 1