roll – inkomstklyftorna i Sverige fortsätter 
sedan miljonprogrammets dagar, men hur ska
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Rogeli herrar Deluxe 3 4-Length Bib Shorts med lining

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Salomon QST PRO 80 W L40573400 åka skidoring och snöskotning Alpine& freestyle

SMHI Varning

Bara en segerviss partiledare kan hålla
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Hur ska KD hitta en identitet
domkyrkans klockor ringa för att få SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Direkt från SvD:s scen på Vänsterpartiets dag i Almedalen 2018
Ebba Busch Thor behöver en gamechanger
Nazisterna fortsätter att oroa under den 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
sig som de äkta Socialdemokraterna. Och
de vill stöpa om hela det
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Löfven rasar mot nazister i Almedalen Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
En rödgrön regering har inte spelat
Fortsätt läsa
Jag såg Håkan Juholt kämpa för

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Några minuter in i Annie Lööfs
Åkesson och många om dödsskjutningar och 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Direkt från SvD:s scen på KD:s dag i Almedalen 2018 Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Han (L) kommer sannolikt att få rätt
Fortsätt läsa
de vill stöpa om hela det

Varför varna för kontroller

Några minuter in i Annie Lööfs
Miljöpartiets regeringsresa har kantats av svek. 14 MAJ 2019 Skrivet av :
rödington Waders MD Kort
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
SD-ledaren Jimmie Åkesson kan tänka sig
Fortsätt läsa
Direkt från SvD:s scen på Vänsterpartiets dag i Almedalen 2018
SvD sänder live från Almedalen hela
14 MAJ 2019 Skrivet av :
sig som de äkta Socialdemokraterna. Och
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
funkar bra i tv och debatter
sedan miljonprogrammets dagar, men hur ska
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Hon är en duktig talare och
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Direkt från SvD:s scen på Liberalernas dag i Almedalen 2018

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Hur ska KD hitta en identitet Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
roll – inkomstklyftorna i Sverige fortsätter
skor bici corsa Shimano SH-RP5 gialo lime Road-cykelskor gula SPD SL 42-46

En helg med liberalernas toppnamn i EU

sheriffen full igen. Gänget hotar att
13 MAJ 2019 Skrivet av :
I Almedalen talar alla om Jimmie Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
rödigering av Stein- enhetRCW3001
Nazisterna fortsätter att oroa under den 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Åkesson vill stjäla Kristerssons politiska vuxenpoäng
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Stubbs Retro Sattelstift S2877
Inbördeskriget i alliansfamiljen har dominerat Almedalsveckan,
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Quantum Pulse 100sz Rh Bc Rulle 21-37398 Zeb-pl100sa
annan partiledare haft under Almedalsveckan som

Danstävling i Älvsbyn lockade

En rödgrön regering har inte spelat EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Regen----FRANS5533;FRAMTIDE 65533;berzug RAINLEGS svart NEU
att släppa fram Ulf Kristersson (M)
Åkesson vill stjäla Kristerssons politiska vuxenpoäng
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
INRE TrödJE, FÖRPACKADE INNEHAVARE AV METALL
kunde lova något substantiellt. En bot
Direkt från SvD:s scen på KD:s dag i Almedalen 2018
”Miljöpartiets framgångar har blivit deras förbannelse” 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Inbördeskriget i alliansfamiljen har dominerat Almedalsveckan,
Hur ska KD hitta en identitet
Miljöpartiets regeringsresa har kantats av svek. 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
ALMEDALEN | Tänk om en partiledare 1