Striden dog inte med torsdagens omröstning 
Riksdagen säger nej till vinstbegränsning
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Hagl Taga L Shirt Män, Fleece Shirt, herrar Long Slieve Shirt, Magnetite

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Shimano Alfine WH -S500 Hjulset Intern 8 Fart Rear Dynamo Front 70c Disc

SMHI Varning

Ersta diakoni vinner miljardupphandling
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Regeringens förslag kring vinster i skolan
hundra vårdcentraler och Sveriges enda privata SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
vinstbegränsning i välfärden
”Alliansen måste svara på hur skolan ska bli rättvis”
Två slutsatser kan dras av nyheten 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
”Kommer att ligga som en våt filt över branschen”
säga ja till ett vinsttak i
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Miljardaffären öppnar för fler – trots politiskt motstånd Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
i dag väntas frågan om ett vinsttak
Fortsätt läsa
Skolmarknaden gynnar friskolorna eftersom de får

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
till vinster i friskolor – medan
om vinstbegränsning i välfärden kommer innebära 14 MAJ 2019 Skrivet av :
”Kan Chile stoppa vinsterna, så kan Sverige” Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Så röstade, som väntat, Sveriges Riksdag
Fortsätt läsa
säga ja till ett vinsttak i

Varför varna för kontroller

till vinster i friskolor – medan
VIDEO | Näringslivet kan andas ut 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Craghoppers Mäns Kiwi Winter Lined Trousers.Fri sjöfart
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
När är ett skolbolag försöker påverka
Fortsätt läsa
vinstbegränsning i välfärden
Beslutet att släppa in vinstdrivande företag
14 MAJ 2019 Skrivet av :
”Kommer att ligga som en våt filt över branschen”
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
väljargrupper har förstått regeringens förslag om
Riksdagen säger nej till vinstbegränsning
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Skillnaden är slående mellan hur olika
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Riksdagen röstade nej till vinstbegränsning för

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Regeringens förslag kring vinster i skolan Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Striden dog inte med torsdagens omröstning
Tony Kart -dräktSenaste konstruktionFerrari Sublimited Race SuitCIK FIA -nivå 2

En helg med liberalernas toppnamn i EU

ut. Bara för att Lagrådet nu
13 MAJ 2019 Skrivet av :
EKONOMISTUDION DEBATT | Regeringens förslag Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
K2 Snöblad åka skidorbladen Apache Fatty Short Mini åka skidors 35
Två slutsatser kan dras av nyheten 13 MAJ 2019 Skrivet av :
från Stockholmslandstinget värd upp emot 5
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
JOHNCOO Carbon Baitcasting Rulle 13 1 BB 165g Super Light Casting Rulle Bass Fishi
Socialdemokraterna vill ”inte på något sätt”
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Äkta Norlund Axe med eget blad - omslag
reagerar kraftigt mot civilministerns uttalande att

Danstävling i Älvsbyn lockade

i dag väntas frågan om ett vinsttak EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Nano E Nanodisperöd Vitamin E för häStjärna
er politiskt genom att skicka brev
från Stockholmslandstinget värd upp emot 5
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Lyngsoe LR13 -12 -XXXL Storlek 3X -Large Totalt - Royal blå
Capio avvisar fransk invit
”Kan Chile stoppa vinsterna, så kan Sverige”
”Löfven inte helt ärlig om vinster i välfärden” 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Socialdemokraterna vill ”inte på något sätt”
Regeringens förslag kring vinster i skolan
VIDEO | Näringslivet kan andas ut 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Capio. Franska Ramsay Generale de Santé 1