att strejka för klimatet. Men vägen 
delta i en marsch ledd av
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Milwaukee Leather Woherrar Textile Chap with Wing and Rivet Detailing...

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Poseidon 1 Speed 500R lila Right Saltwater Rulle Fedex Prioritet två dagar för oss

SMHI Varning

Thunberg får priset – och prissumman på
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Det finns människor som verkligen borde skämmas
Skolelever på Nya Zeeland är först SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Robyn sjunger i Stockholm – under klimatstrejken
Den brittiska dj:n Fatboy Slim framförde
Greta Thunberg raket på maktbarometern 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
stort genomslag sedan hennes klimatstrejk inleddes
inte Nobels fredspris. I en exklusiv
16 MAJ 2019 Skrivet av :
i Sverige på 160 olika platser Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Greta Thunberg har inspirerat miljontals till
Fortsätt läsa
under helgen som gick en remix

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Greta Thunberg är huvudnamnet vid en
Företagen bommar igen, barn och unga 14 MAJ 2019 Skrivet av :
fredspris. Men en sådan stark och Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Thunberg i Skavlan i kväll: Chockad av Trump
Fortsätt läsa
inte Nobels fredspris. I en exklusiv

Varför varna för kontroller

Greta Thunberg är huvudnamnet vid en
Greta Thunberg och klimatet | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Shimano Cardiff NX B48L mountain stream bete
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
”Klimatstrejken är fackens missade chans”
Fortsätt läsa
Robyn sjunger i Stockholm – under klimatstrejken
Tiotusentals i klimatmarsch i Schweiz
14 MAJ 2019 Skrivet av :
stort genomslag sedan hennes klimatstrejk inleddes
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Greta är en illa informerad tonåring,
delta i en marsch ledd av
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Putin om Thunberg: Manipulerad tonåring
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Greta Thunberg mer omskriven än toppolitiker

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Det finns människor som verkligen borde skämmas Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
att strejka för klimatet. Men vägen
Mizuno Japan Boxning skor 21GX152000 Kort vit X guld

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Klimatjournalistik borde inte vara mer komplicerad
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Utländska medier: Greta är ”häpnadsväckande” Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Pump Johnson Aqua T Toilet - Electric - Compact - 12v W Solenoid
Greta Thunberg raket på maktbarometern 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Aktivisten Greta Thunberg har vunnit priser
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
650C 50mm åka skidorvbroms Cyclocross Tubeless Clinger Carbon Bicycle Wheelset
Thunberg: Sex miljoner har demonstrerat
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Western Stjärna Saddle Shop, 16in Roping Saddle med korgar och andra verktyg
Spelbolag: Thunberg kan få Nobels fredspris

Danstävling i Älvsbyn lockade

Greta Thunberg har inspirerat miljontals till EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Patagonien herrar Rio blå Waders ­Reguljär fit Lightlight Chest Fishing
Medan Greta Thunberg uppmanar till strejk
Aktivisten Greta Thunberg har vunnit priser
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Vacker engelsk äkta isländsk lädersadel
Men sök ledigt först, svarar flera
fredspris. Men en sådan stark och
”Det visar sig att jag rest runt halva världen, åt fel håll” skriver hon på Twitter. 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Thunberg: Sex miljoner har demonstrerat
Det finns människor som verkligen borde skämmas
Greta Thunberg och klimatet | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Gärna strejk eller manifestation för klimatet. 1