på en gymnasieskola i centrala Göteborg 
Svaret på MP-kritiken mot S migrationsutspel: Har varit S-politik sedan 2018 | SvD
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Milwaukee Leather Woherrar Textile Chap with Wing and Rivet Detailing...

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Poseidon 1 Speed 500R lila Right Saltwater Rulle Fedex Prioritet två dagar för oss

SMHI Varning

Forskare: Kvinnorna är förlorare i asylpolitiken | SvD
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Martin Aagård, Aftonbladet.
Statsminister Stefan Löfven (S) och Alice Bah Kuhnke EU-parlamentariker (MP). Foto: TT SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Djeno Mahic. Foto: Thomas Johansson/TT
Färre syriska flyktingar tar sig till Sverige | SvD
Striden om Sveriges migrationspolitik drar nu i gång. 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Fågel på stängsel. Foto: Vadim Ghirda / TT
Samtidigt kommer ett nödrop från kommunerna om att situationen kring gymnasielagen blivit ohållbar.
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Forskare: Kvinnorna är förlorare i asylpolitiken | SvD Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Färre syriska flyktingar tar sig till Sverige | SvD
Fortsätt läsa
Integrationspolitiken: Nya M-linjen en revansch för Tobias Billström | Göran Eriksson | SvD

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Ebba Busch Thor: Strama åt migrationen till våra grannländers nivå | SvD
Bengtsfors vill inte ta emot fler nyanlända. Foto: Wikimedia Commons 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Czesław Miłosz på återbesök i Polen 1980, i samband med att han fick Nobelpriset i litteratur. Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Svaret på MP-kritiken mot S migrationsutspel: Har varit S-politik sedan 2018 | SvD
Fortsätt läsa
Väntsal för asylsökande hos Migrationsverket i Solna. Foto: Marcus Ericsson/TT

Varför varna för kontroller

Det var statsminister
Jurist: Sveriges regler gör att fler söker asyl här | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Shimano Cardiff NX B48L mountain stream bete
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Stefan Löfvens (S) uttalande under ett besök i Malmö som fick regeringskollegorna att reagera.
Fortsätt läsa
Foto: Dan Pettersson/DP-Bild
Flyktingfrågan splittrar regeringen. Miljöpartiets språkrör går till angrepp mot Stefan Löfven:
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Ahmad Chkheit får hjälp av sin bror med att klara vardagen.
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Partierna möts – djup splittring om migrationen | SvD
Foto: Magnus Liljegren/IBL
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Moderaterna vill minska antalet asylsökande med 70 procent | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Från permanentade 80-talslockar till skalligheten de

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Statsminister Stefan Löfven (S) och Alice Bah Kuhnke EU-parlamentariker (MP). Foto: TT
Mizuno Japan Boxning skor 21GX152000 Kort vit X guld

En helg med liberalernas toppnamn i EU

KD-ledaren Ebba Busch Thor. Foto: Tomas Oneborg
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Moderaterna vill minska antalet asylsökande med 70 procent | SvD Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Pump Johnson Aqua T Toilet - Electric - Compact - 12v W Solenoid
Asylsökande och EU-migranter står mitt i samhällsdebatten. 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Fågel på stängsel. Foto: Vadim Ghirda / TT
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
650C 50mm åka skidorvbroms Cyclocross Tubeless Clinger Carbon Bicycle Wheelset
Improviserat flyktingläger i Grekland i april. Foto: Nicolas Economou / TT
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Western Stjärna Saddle Shop, 16in Roping Saddle med korgar och andra verktyg
Från permanentade 80-talslockar till skalligheten de

Danstävling i Älvsbyn lockade

Foto: Dan Pettersson/DP-Bild EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Patagonien herrar Rio blå Waders ­Reguljär fit Lightlight Chest Fishing
Integrationspolitiken: Nya M-linjen en revansch för Tobias Billström | Göran Eriksson | SvD
”Man gör allt för sina barn – det har vi gemensamt” | SvD
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Vacker engelsk äkta isländsk lädersadel
Ahmad Chkheit får hjälp av sin bror med att klara vardagen.
Partiet anser att antalet ska ligga i nivå med asylinvandringen till Danmark, Norge och Finland.
Svaret på MP-kritiken mot S migrationsutspel: Har varit S-politik sedan 2018 | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Vårterminen närmar sig sitt slut
Jurist: Sveriges regler gör att fler söker asyl här | SvD
Migrationsverket. Arkivbild. 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Stefan Löfvens (S) uttalande under ett besök i Malmö som fick regeringskollegorna att reagera. 1