Byggstarter stoppas – tuff höst väntar 
Många av de största och mest
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Salewa Pedroc Light Dst Pant 0911 27429 0911 Män s Mountain Clothing

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Millet Rocas Bio Denis Pant 0395 MIV8314 0395 Män's Mountain Clothing

SMHI Varning

Kan vara värt försöka ta sig ur köpeavtal
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Sensommaren har visserligen gått bra, men
Så göms stora skulder vid nyproduktion av bostäder SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
för helårsrörelseresultatet 2018. Den här gången
Felriggade bolag kan utlösa fullskalig kris
Ändå ska bostadsrätterna upplåtas i augusti 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Byggbolagen har tvingats sänka priserna på
vilka inkomstgrupper kommunerna bygger sina bostäder
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Kan vara värt försöka ta sig ur köpeavtal Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Felriggade bolag kan utlösa fullskalig kris
Fortsätt läsa
ha pengar på lönekontot. SEB-chefen Johan

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
– och ingen möjlighet att komma
mot bostadsrättsköparna. En färsk undersökning visar 14 MAJ 2019 Skrivet av :
rekordmånga nyproducerade lägenheter under det senast Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Många av de största och mest
Fortsätt läsa
Bo gratis – flera bolag slopar månadsavgift

Varför varna för kontroller

Höga lån i bostadsrättföreningar kan vara
Innebär det fyndläge för oss konsumenter 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Marmot Woherrar Phoebe Hoody
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
en tickande kostnadsbomb för bostadsköpare. Här
Fortsätt läsa
för att kunna sälja sina bostadsrätter
Varken mäklare eller bostadsbyggare gillar att
14 MAJ 2019 Skrivet av :
”Nu är det krig om kompetens”
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Bara ett hål syns i marken.
senare i höst stundar breda prisfall
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Vill verkligen Ericsson förhandla ner böterna?
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Svårsålda bostadsrätter blir hyresrätter Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Så göms stora skulder vid nyproduktion av bostäder
KCNC REYTON MTB {65533;65533; 17 Degree Stem 31.8mm 35mm med olika längd, Anodized röd

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Byggboomens mörka baksida – så är läget just nu
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Vill verkligen Ericsson förhandla ner böterna? Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Flow Maya Boa New 2017 Snowboard stövlar Charkolstorlek 6
EKONOMISTUDION DEBATT. Bostadsmarknaden är central för 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Byggbolagen har tvingats sänka priserna på
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Tusa X -Pert Z -3 Zoom Scuba Diving Fins SF -15 CBL Cobalt blå Storlek X -Small
Bankkunderna kan tvingas betala för att
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Tioga Hub Radiell Åratal 90 -32 -hål
år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter

Danstävling i Älvsbyn lockade

för att kunna sälja sina bostadsrätter EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Bättre trender Pan Overseas Palm Spring Brade Rug, 5 x 7, Flottan
ha pengar på lönekontot. SEB-chefen Johan
M: ”Regeringen har försuttit sina chanser”
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
HOKA ETT KVINNOR GAVIOTA MEDIVAL blå FUCHSIA skor US 10 '3
”Nu är det krig om kompetens”
Skanska har bränt sig på LaGuardia-flygplatsen
Många av de största och mest 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Bostadsutvecklaren Tobin Properties vd Erik Karlin
Innebär det fyndläge för oss konsumenter
Ut med ideologin ur skolan – in med vetenskapen 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
en tickande kostnadsbomb för bostadsköpare. Här 1