”Hyresregleringar är en orsak till bostadsbrist” 
Om bostadsmarknaden ska fungera måste hyresregleringen
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Zandona CARBON AIR Active -Fit, Velcro Streichkappen, hinten, svart

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Snyggt 500M Smart Trådlös fjärrstyrd fiskebåt ombord på fartyg RC Speedboat

SMHI Varning

Konsumentskyddet på bomarknaden granskas
18 MAJ 2019 Skrivet av :
FN varnar i ett brev Stockholm
”Lös situationen för de hemlösa – lär av Finland” SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
samhället och skapa större konflikter. För
Antalet nya bostadsbyggen i Stockholm i år halveras
uppskov väntas försvinna, inte heller om 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Det finns en stor risk att
offentliga ska äga mer och människor
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Konsumentskyddet på bomarknaden granskas Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Antalet nya bostadsbyggen i Stockholm i år halveras
Fortsätt läsa
”Bostadspolitiken är en ödesfråga för Sverige”

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
på bostadsmarknaden, däremot skulle det förvärra
någonsin har möjligheten att få tag 14 MAJ 2019 Skrivet av :
man med ett penndrag tar bort Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Om bostadsmarknaden ska fungera måste hyresregleringen
Fortsätt läsa
”Branschen utformar kraven – fler borde delta”

Varför varna för kontroller

Att ombilda gamla hyresrätter är att
Lindblom (V) och Sissela Nordling Blanco 14 MAJ 2019 Skrivet av :
2013 Burton Mission EST Män manu 65533;'65533; s Snowboard Bindings Storlek Medium Good Condition
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
bädda för en bostadssocial katastrof. Argumenten
Fortsätt läsa
Trähus beskriver på SvD Debatt 2019-05-25
Sveriges 33 000 hemlösa måste få en
14 MAJ 2019 Skrivet av :
”Sverige behöver en social bostadspolitik”
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Inget besked om när skatten på
för konsekvenserna när allmännyttiga fastigheter säljs
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Sverige hamnar högt upp på listan
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
förklaras på något annat vis än

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Utredning tillsätts för billigt byggande Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
”Lös situationen för de hemlösa – lär av Finland”
World Outdoor Products HOLLYWOOD YRKESMÄGGSrödARE Ordförande, Sidenvänd

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Förra M-toppen spår tredubblad fastighetsskatt
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Sverige hamnar högt upp på listan Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Pearl Izumi Kvinnors ELITE Escape 3 4 Chamois Tights UV UPF 50 Skydda 11211716
Det är hög tid att utmana 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Det finns en stor risk att
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Asiater Gel Nimbus 21 Woman Löpning skor kvinnor 1012a611
blivit en del av den svenska
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
MASK MASK SNOW FOTOKROMATISK STRIPAD ETHEN HOOKKK26
förklaras på något annat vis än

Danstävling i Älvsbyn lockade

Trähus beskriver på SvD Debatt 2019-05-25 EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
New Fizik Arione CX Carbon Brade Rail Saddle Seat (vit blå vit)
”Bostadspolitiken är en ödesfråga för Sverige”
”Marknaden kommer inte lösa bostadsbristen”
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Electra Ticino Crank 50 39 Retro Vintage Road Cykel Chainwheel Crank Set 172,5mm
”Sverige behöver en social bostadspolitik”
De platta taken på miljonprogrammets lägsta
Om bostadsmarknaden ska fungera måste hyresregleringen 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Resurssvaga grupper får allt svårare att
Lindblom (V) och Sissela Nordling Blanco
Lösningen på en sönderreglerad bomarknad är 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
bädda för en bostadssocial katastrof. Argumenten 1