På onsdagen lade USA:s president Donald 
Trumps åhörare "Skicka tillbaka henne, skicka
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Huvudtopp två åka skidordor Ny 156cm Huvudtoppar justerbara bindningar NY

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
2020 FLOW Fuse Fusion Snowboard Bindings NY Large (7.5-11) brun

SMHI Varning

Donald Trump från scenen framför Lincoln
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Federal Reserve var långtifrån tillräcklig, i
USA:s president Donald Trump är missnöjd SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Vita husets tidigare kommunikationschef Hope Hicks
USA:s högsta domstol låter president Donald
Kellyanne Conway: "Vad har du för etnicitet?" 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
röstar på en demokrat ”okunniga eller
Svart, flykting och bär slöja: Trumps nya måltavla
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Donald Trump från scenen framför Lincoln Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
USA:s högsta domstol låter president Donald
Fortsätt läsa
om fyra kongresskvinnor med påbrå från

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Israel kritiseras för stoppat besök från USA
Trumps ord fördöms av representanthuset 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Mexiko oroas över nya migrantregler Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Trumps åhörare "Skicka tillbaka henne, skicka
Fortsätt läsa
katastrofal president. Victor Davis Hanson ger

Varför varna för kontroller

sin amerikanske namne i Vita huset
Donald Trump utmålas ofta som en 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Nitro Future Team Kid's positiva Camber Snowboard, 138cm 2019
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Rasismkritik växer efter Trumps kampanjmöte
Fortsätt läsa
Goda nyheter fick börserna att stiga
med publikens slagord om att ”skicka
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Donald Trumps kärlek till Fox News
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
retorik”. Samtidigt menar experter att bråket
Frågan från unga – som kan fälla Trump
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Patriotisk fest och hån på Trumps militärparad
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Efter attackerna – Trump mer populär än någonsin

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
inte ta över på permanent basis Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
USA:s president Donald Trump är missnöjd
14 15 15 -17 i Western Horse Saddle Leather Flex Tree Barrel Trail U -1DB1

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Den israeliska regeringen kritiseras på bred
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Patriotisk fest och hån på Trumps militärparad Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Quantum-X Crane 3 Sling Set med Ring, Crosy Rigging ring, tillverkad i USA
budget väntas öka när uppgörelsen om 13 MAJ 2019 Skrivet av :
röstar på en demokrat ”okunniga eller
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Daiwa Ceramic Super Tune CALDIA X 2500X, 3000X
Donald Trumps uppmärksammade och upprepade uttalanden
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Salomon Filter Twin tips åka skidors 171cm w Salomon s712 bindningar
Efter attackerna – Trump mer populär än någonsin

Danstävling i Älvsbyn lockade

Goda nyheter fick börserna att stiga EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Aku trekker lite II GTX män, proMänadskor, vandrande stövlar
om fyra kongresskvinnor med påbrå från
Det redan höga underskottet i USA:s
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Western Havana Leather Set of Headstull and Breast Collar 6504
Donald Trumps kärlek till Fox News
Trump förklarar flygmiss: Telepromptern gick kaputt
Trumps åhörare "Skicka tillbaka henne, skicka 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
och gnagare". USA:s president Donald Trump
Donald Trump utmålas ofta som en
Trump till demokrater: ”Åk tillbaka” 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Rasismkritik växer efter Trumps kampanjmöte 1