En man greps på onsdagen utanför Säpos lokaler i Solna. 
I våras – på tvåårsdagen av terrordådet på Drottninggatan – utsågs tolvåriga
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
Ea7 Emporio Armani Muscle Shirt Armani EA7 vit blå -M

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
New Adidas Champ Officiell Ursprunglig Taekwondo Dobok Uniform Gi Kukkiwon Godkänns

SMHI Varning

, som skadade två personer allvarligt, i söndags kväll.
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Avhoppare slår larm: IS organiserar sig i fånglägren | SvD
”Tror Ebba hade älskat att läsa historierna” SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
. Linde kommer därmed att ersätta Margot Wallström.
Arkivbild. YPG-soldater vid gränsen mot Turkiet.
Partierna fokuserar på fel sorts frågor menar en expert. 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
– Det känns som att operationen inte kommer att bli av, säger mamma Sara Persson.
En förd till sjukhus efter brand på Kungsholmen i Stockholm | SvD
16 MAJ 2019 Skrivet av :
, som skadade två personer allvarligt, i söndags kväll. Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Arkivbild. YPG-soldater vid gränsen mot Turkiet.
Fortsätt läsa
Flygkraschen utanför Umeå

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Turkiet flygbombar och skjuter
Purdue Pharma lämnat in en konkursansökan 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Bristen på sjukvårdsmateriel Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
I våras – på tvåårsdagen av terrordådet på Drottninggatan – utsågs tolvåriga
Fortsätt läsa
På tisdagen meddelade

Varför varna för kontroller

– Det känns fint och starkt, säger Stina Cederholm.
– Det är obegripligt att regeringen väntat så länge, säger Andreas Carlson (KD). 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Asics Gel DS Tågare 24 kvinnor Löpning skor - Multi
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
, har nominerats till Tidskriftspriset i kategorierna Årets grepp och Årets event.
Fortsätt läsa
Föräldrarnas oro: En inställd operation får inte hända | SvD
1 500 gängmedlemmar i Stockholm – kvinnliga andelen ökar | SvD
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Göran Malmqvist fotograferad inför hans 95-årsdag i juni. Foto: Janerik Henriksson/TT
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
Mikael Damberg (S) och Morgan Johansson (S). Foto: Jessica Gow/TT
Läger i Ain Issa i nordöstra Syrien. Arkivbild. Foto: Hussein Malla/AP/TT
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Haverikommissionen: Planet dök i 45 graders vinkel | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Vad är det som har hänt?

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Johan Falkenberg misshandlades av ett ungdomsgäng vid majbrasan i Upplands-Bro. Foto: SVT Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
”Tror Ebba hade älskat att läsa historierna”
NITEcorE P18 1800 Insatsficklampa med rött ljus och NITEcore -batteri

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Foto: Mikael Wallerstedt
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Haverikommissionen: Planet dök i 45 graders vinkel | SvD Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Vintage Campagnolo C Record Era Monopler Brake Callipers Set
Mikael Odenberg, ordförande i Karolinska Institutets styrelse, beskriver kritiken som ”grundlös”. 13 MAJ 2019 Skrivet av :
– Det känns som att operationen inte kommer att bli av, säger mamma Sara Persson.
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Vintage Meva No1 Camping Stove 1920's 30
Pappan efter första svaren om flygolyckan: Otroligt jobbigt | SvD
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Weider Pro 4950 831.14623.0 Leg Press Footplatte
Vad är det som har hänt?

Danstävling i Älvsbyn lockade

Föräldrarnas oro: En inställd operation får inte hända | SvD EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Longhline type dentciara Hank Army 100 emeriell 65533;.
Flygkraschen utanför Umeå
Anklagelserna om antisemitism på Karolinska
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
NYA O'Neill Mäns Full Wet Suit Storlek LT Gooru 2mm Store Tall - Detaljon 190
Göran Malmqvist fotograferad inför hans 95-årsdag i juni. Foto: Janerik Henriksson/TT
Student förlorade ögat i Nackaskjutningen | SvD
I våras – på tvåårsdagen av terrordådet på Drottninggatan – utsågs tolvåriga 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
– Vi ska göra allt för att skydda våra familjer och våra vänner, säger han i en intervju med SvD.
– Det är obegripligt att regeringen väntat så länge, säger Andreas Carlson (KD).
Så påverkar Fed:s styrränta dina bolån | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
, har nominerats till Tidskriftspriset i kategorierna Årets grepp och Årets event. 1