Törnqvist hjälte mot HV71: "Grymt viktigt" | SvD 
Foto: Nigel French/AP/TT
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
New Balance Visaro 2.0 Kontroll in Halle svart F8

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Nya Shimano 15 Aldebaran 50 Right Hand Baitkasting Rulle från Japan

SMHI Varning

Foto: Michel Euler/AP/TT
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Brynäs körde över Frölundas mästare
Med två dagar kvar till ödesmatchen mot Sirius avgår Magnus Pehrsson som Kalmar FF:s tränare. SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Tränaren Marcus Lantz lämnar Göteborg FC. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT
Sedan var Rasmus Rissanen inne på Örebros alla fem mål i 5–2-segern mot Färjestad
Foto: Francisco Seco/AP/TT 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
SHL-favoriterna men det brydde sig inte
Foto: Robert Nyholm/TT
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Foto: Michel Euler/AP/TT Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Sedan var Rasmus Rissanen inne på Örebros alla fem mål i 5–2-segern mot Färjestad
Fortsätt läsa
Med egna ord är det hans "roligaste säsong".

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
Cyklade 125 mil till Skellefteå: "Hemskt"
Den här gången får Vaiho gå på festen | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Stjärnförvärvet: "Hur roligt som helst" Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Foto: Nigel French/AP/TT
Fortsätt läsa
Historisk premiärseger för Leksand

Varför varna för kontroller

Daniel Kihlström / TT
avslutar Andreas Engqvist ishockeykarriären 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Nash Trax Barrows omslag
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
Xhaka bemöter fansen: "Sårat mig djupt" | SvD
Fortsätt läsa
Örebro tänker trotsa experterna
Vibe lämnar "Blåvitt": Oerhört svårt beslut | SvD
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Rögle visade vad ordet rivstart betyder
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
USA:s anfallsstjärna Megan Rapinoe. Arkivbild. Foto: Francisco Seco/AP/TT
Brynäs stod för en riktig knall
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
ÖFK riskerar inte tvångsdegradering | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Sju raka förluster på bortaplan i SHL.

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
"Ibland får man puckarna på sig" Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Med två dagar kvar till ödesmatchen mot Sirius avgår Magnus Pehrsson som Kalmar FF:s tränare.
NGT Oceancast 14ft Beachcaster 3-stycke Casting Fishing Rod-Free FedEx 24hr

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Oskarshamn gav allt i premiären men
13 MAJ 2019 Skrivet av :
ÖFK riskerar inte tvångsdegradering | SvD Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
NIKE vtg Portugal 2004 Euro Cristiano Ronaldo 17 fotbolls mailot veteran CR skjorta
Foto: Erland Segerstedt/TT 13 MAJ 2019 Skrivet av :
SHL-favoriterna men det brydde sig inte
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Nouveau Cable Fil Ultra Vitesse Sauter åka skidorp R R R65533;65533;glable Corde {65533;; Crossfit svart
Guldfest i Tankovics sista match med gänget? | SvD
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Nikon Fildscope Eyebit FEP-20W för EDG-serien EMS F S Japan
Sju raka förluster på bortaplan i SHL.

Danstävling i Älvsbyn lockade

Örebro tänker trotsa experterna EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Nash ZT MAC Brased Trousers Fiske all storlek Ny 2018 RRP
Med egna ord är det hans "roligaste säsong".
Debutanten Tuomas Kiiskinen levererade direkt.
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Pantalon LG Basic basanes en tissu vit 42
Rögle visade vad ordet rivstart betyder
Marcus Högström. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT
Foto: Nigel French/AP/TT 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
Örebro ny tvåa: "Känns riktigt bra" | SvD
avslutar Andreas Engqvist ishockeykarriären
Hammarbys Muamer Tankovic under träning inför den dramatiska avslutningen i allsvenskan på lördag. 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Xhaka bemöter fansen: "Sårat mig djupt" | SvD 1