De lokala sparbankerna är hårt bundna 
Det stöd som många kommuner och
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
New Balance Visaro 2.0 Kontroll in Halle svart F8

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Nya Shimano 15 Aldebaran 50 Right Hand Baitkasting Rulle från Japan

SMHI Varning

detonationen misstänkts ha riktats mot är tom, uppger polisen
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Lugna Gatan finns inte i kollektivtrafiken
som gör det möjligt att fotografera SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
noterar även jag en oro för
Dödsskjutning i Malmö: ”Minst tio skott” | SvD
Upp till sex månaders fängelse för 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Rika kommuner ska ge mer pengar
En man i Skövde misstänks för att ha slagit och hotat sin son och sin fru under
16 MAJ 2019 Skrivet av :
M-politiker vill se fängelse för plankare i tunnelbanan Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
”Kan Göran Persson befria sparbankerna?”
Fortsätt läsa
Mannen i 30-årsåldern

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
På torsdagsmorgonen orsakade tekniska fel att
Senaste nytt Sverige | SvD 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Den nya tunnelbanan som ska dras Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
med moderata finansborgarrådet Anna König Jerlmyr
Fortsätt läsa
En man i Skövde misstänks för att ha slagit och hotat sin son och sin fru under

Varför varna för kontroller

På torsdagsmorgonen orsakade tekniska fel att
att se ner på rökare som plockar upp efter sig, skriver SvD:s etikettexpert 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Nash Trax Barrows omslag
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
SL har drabbats av tekniska problem.
Fortsätt läsa
noterar även jag en oro för
mot Nacka och söderort har överklagats
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Rika kommuner ska ge mer pengar
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
SL bryter med Lugna Gatan: ”Kriminella värderingar”
Det stöd som många kommuner och
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Överklagan: ”Kostar 100 miljoner i månaden”
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
regioner utanför storstäderna är i behov

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Lugna Gatan finns inte i kollektivtrafiken Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
De lokala sparbankerna är hårt bundna
NGT Oceancast 14ft Beachcaster 3-stycke Casting Fishing Rod-Free FedEx 24hr

En helg med liberalernas toppnamn i EU

successivt under de tre närmaste åren
13 MAJ 2019 Skrivet av :
följd fördjupas klyftan mellan stad och Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
NIKE vtg Portugal 2004 Euro Cristiano Ronaldo 17 fotbolls mailot veteran CR skjorta
Upp till sex månaders fängelse för 13 MAJ 2019 Skrivet av :
28 sprängningar på bara två månader: ”Vi sticker ut”
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Nouveau Cable Fil Ultra Vitesse Sauter åka skidorp R R R65533;65533;glable Corde {65533;; Crossfit svart
C och SD älskar landsbygden – mer än de avskyr varandra
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
Nikon Fildscope Eyebit FEP-20W för EDG-serien EMS F S Japan
Överklagande mot ny tunnelbana dras tillbaka | SvD

Danstävling i Älvsbyn lockade

”Kan Göran Persson befria sparbankerna?” EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Nash ZT MAC Brased Trousers Fiske all storlek Ny 2018 RRP
Det går inte att komma in
28 sprängningar på bara två månader: ”Vi sticker ut”
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
Pantalon LG Basic basanes en tissu vit 42
Regeringen sänker Stockholms kostnader
Den nya tunnelbanan som ska dras
Sofia Larsson om rökande pappa: Otroligt oförskämd 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
C och SD älskar landsbygden – mer än de avskyr varandra
Lugna Gatan finns inte i kollektivtrafiken
att se ner på rökare som plockar upp efter sig, skriver SvD:s etikettexpert 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
förslaget om ny kostnadsutjämning för kommunerna 1