Anna Camner, ”Untitled”, 2018. Olja på akrylglas. 
Recension: Sara-Vide Ericson, ”Interior ambush” - Konstakademien, Salarna, Fredsgatan 12 | SvD
19 MAJ 2019 Skrivet av :
Vid 17 tiden på söndagen larmades Räddningstjänsten till rökutveckling från fasaden på en fastighet vid Vetegatan. Personer på plats hade släckt en askopp som stod vid fasaden, men det rök fortfarande från väggen varför man larmade. Väl på plats fick Räddningstjänsten riva upp...
2.5 Gallon Jug & Dispenser Combo

En effektivt solig historia – invigd

UPPDATERAD: Under lördagen var det mycket som hände längs Pite älvens med långloppishelg på de öppna byagårdarna i Bölebyn, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors. Vi besökte då Di-Ni farmen i Skomanstjälen utanför Sikfors som dagen till ära invigningen sin solcellsanläggning...
Vintage Shimano 600 Ultemra 6400 Aero Sittport 27,2mm NOS (Seattle)

SMHI Varning

Är kulturen fri? | SvD
18 MAJ 2019 Skrivet av :
Lästips: Amerikanen synar svenska heta linjen
Bäst just nu: Glow, Spider-man och SMHI utfärdar en varning om risk för gräsbrand både i Norrbottens inland och kustland under söndag eftermiddag. Enligt SMHI utfärdas risk för gräsbrand under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör därför iakttas vid...
Fortsätt läsa

Larm om skogsbrand

18 MAJ 2019 Skrivet av :
UPPDATERAD: Strax före 15 tiden på lördagen larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn ut på ett larm om en skogsbrand vid Moren ett par kilometer söderut längs väg 555 mot Tvärån/Sikfors. När räddningstjänsten åker för att kontrollera, framkommer det att det rör sig om en kontrollerad...
Fortsätt läsa
Ian Cheng, ”BOB (Bag of beliefs)”, 2019.
Författare: Brett Anderson
Sommaren är slut, men eftersmaken kvar. 17 MAJ 2019 Skrivet av :
Just före kl.19 på fredagskvällen blev en man omhändertagen av polisen. Mannen är omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för olaga hot och en anmälan upprättas.
Fortsätt läsa
Sara-Vide Ericson, ”The agitator IV”, 2019. Olja på papper.
sanningar är bland det vackraste jag
16 MAJ 2019 Skrivet av :
Fem fina faktaböcker för vetgiriga barn Norrbotten får tre premierade ledare vid Riksidrottsmötet den 24:e maj. Årets Riksidrottsmöte äger rum den 23–26 maj i Jönköping. Vid mötet utdelas utmärkelser till förtjänta ledare, märket är av guld och ges till ca 100 ledare vartannat år. Det finns 25 distrikt och 7...
Sara-Vide Ericson, ”The percussionist”, 2019. Olja på duk.
Fortsätt läsa
Foto: Diogo Baptista/TT

Bussgods i Norrbotten avvecklas

15 MAJ 2019 Skrivet av :
Bussgods i Norrbotten AB har under en längre tid gått med förlust. Beslutade åtgärdsprogram har inte haft de förväntade effekterna på resultatförbättringar. 2018 gjorde bolaget en förlust på 9,4 miljoner kronor. Därför avvecklas verksamheten.  – All bussgodshanterin...
En ny dag gryr för Karin Boye
Rune Hagberg, ”Nästan ingenting” 14 MAJ 2019 Skrivet av :
klassiker. SvD:s Lars Ring väljer Uppdatering: Artisten Robin Bengtsson kommer till Älvsbyn Lördagen den 25 maj kommer arrangemanget Klimatevent Älvsbyn att äga rum i Lomtjärnsparken. Mellan 11.00 och 15.00 kommer en rad olika aktiviteter att hållas, för både stora och små. Under dagen kommer artisten oc...
Jacob Mühlrad i Berwaldhallen med ”Kaddish” 2017.
Fortsätt läsa
sanningar är bland det vackraste jag

Varför varna för kontroller

En ny dag gryr för Karin Boye
Den planerade tunnelbanans uppgång I Nacka från Vikdalsvägen sett. 14 MAJ 2019 Skrivet av :
Titan Tguld Bravo Lever Powerlyft Bält - IPF Powerlyft legal 10mm
På måndagen skrevs det så här på Polisen i Pite Älvdals FB sida. Hej Älvsbybor Som en del av vårt medborgarlöfte med Älvsbyns kommun 2019 har vi idag haft ett riktat trafikpass. Där har vi tillsammans med trafikenheten fokuserat på två saker. Det första är personer som kör...
En inblick i den japanska familjeuthyrningsbranschen,
Fortsätt läsa
Ian Cheng, ”BOB (Bag of beliefs)”, 2019.
Bäst just nu: mackan som ger superkraft
14 MAJ 2019 Skrivet av :
Sara-Vide Ericson, ”The agitator IV”, 2019. Olja på papper.
Idag den 14 maj är det trafiknykterhetens dag. I hela landet fokuseras MHF, NTF på problematiken att allt för få anhöriga till rattfyllerister anmäler en närstående som upprepade gånger kör berusad. Trafiknykterhetens Dag på att lyfta fram de anhöriga till alla de som dött i...
Fortsätt läsa
SvD Kultur väljer varje vecka de fem bästa aktuella kulturupplevelserna.
Recension: Sara-Vide Ericson, ”Interior ambush” - Konstakademien, Salarna, Fredsgatan 12 | SvD
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Här är en liten resumé av lördagens Racing Special på Piteå Motorstadion skriven av Curt Jonsson i Sikfors. Den tjusiga bilden har jag fått från Ingemar Norberg. 142-Blå lutar åt höger på grund av den tvära vänstersvängen och har alltså inget att göra med den eminenta bisittaren...
Fortsätt läsa
Foto: Daniel DeSlover
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Den gångbro över Varjisån som förbinder Hotell Storforsen med Storforsens naturreservat är nu öppnad. Bron är lagad och förankrad efter att delar av brosektionerna blåste av från sina fundament i slutet av mars. ”- Det känns väldigt bra att det gått så snabbt och smidigt a...
Fortsätt läsa
Sara-Vide Ericson, ”Interior ambush”

Polarbröds hållbarhetsarbete

13 MAJ 2019 Skrivet av :
Lästips: Amerikanen synar svenska heta linjen Polarbröds hållbarhetsarbete presenterades för liberal EU-kandidat Said Abdu. Fredag 10 maj besökte Said Abdu, Liberalernas toppkandidat i valet till EU-parlamentet, Polarbageriet i Älvsbyn för att ta del av Polarbröds systematiska arbete i omställningen till en hållbar...
Anna Camner, ”Untitled”, 2018. Olja på akrylglas.
POC Fornix New åka skidor Snowboard Helmets storlek XS S

En helg med liberalernas toppnamn i EU

Bortom det förglömliga kompispladdret finns en
13 MAJ 2019 Skrivet av :
Recension: Rune Hagberg, ”Nästan ingenting” - Fullersta Gård, Fullersta gårdsväg 1, Huddinge | SvD Liberalernas toppnamn till EP listan var under fredag och lördagen på besök i Norrbotten pärla. Said Abdu kommer från Trollhättan och har bott i Sverige sedan han var 3 år. Han är utbildad civilekonom och har drivit tre olika företag. Han har också suttit en mandatperiod som...
Fischer RC4 WorldKopp GS 195cm Mäns åka skidors (Medium Flex)
Sommaren är slut, men eftersmaken kvar. 13 MAJ 2019 Skrivet av :
Även ett ”praktarsle” förtjänar att läsas
Söndagens regnande har inneburit att det regnat hela 32,7 mm vid väderstationen på Norra Byn det senaste dygnet. Innan det slutar under måndagen skall det komma ca 10 mm till enl SMHI. SMHI har även utfärdat en Klass 1 varning för höga flöden längs kustlandet. Korsträskbäcken är...
Rio Intouch guld wF4 Flytande FLYGLinje FRI DRY FLYER
dominerar veckans kultursnack. Men missa inte
12 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbyn runt genomfördes under lördagen. Foto: Krister Palm Flera bilder Resultatlista-Älvsbyn-Runt-2019 Hemsida
3 ’1999 åka skidor Doo Formula III 700 ’Rear Suspension Rails ’ 600 800 Mach Z
Den bästa hiphopen september 2019 | Annah Björk | SvD

Danstävling i Älvsbyn lockade

Sara-Vide Ericson, ”The percussionist”, 2019. Olja på duk. EXTRA STORT BILDEXTRA, RESULTAT, VIDEOKLIPP: Dansdragets tävling Pärlbuggen lockade nästan hundra tävlande från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Här ovan kan du se ett stort bildextra och videoklipp samt resultaten nedan. Foto: Krister Palm och Sterling Nilsson Text:...
Fuji brasiliansk Jiu Jitsu All around vit BJJ Gi
känslosamt om ett familjeöde, den världsberömda
Även ett ”praktarsle” förtjänar att läsas
11 MAJ 2019 Skrivet av :
Som både tränare och ansvarig för innebandyverksamheten i Tväråselets AIF har Stefan Edström fullt upp. – Att leda ungdomar är roligt och givande. Gemenskap och sammanhållning gör det värt alla timmar man lägger ner för att hålla igång föreningen, säger Stefan. – Före varj...
IceDress - IceDress Figur Skating Outfit - Thermal - Split (Turquoise, Storlek CXL)
Jacob Mühlrad. Foto: Naina Helén Jåma/TT
klassiker. SvD:s Lars Ring väljer
Konsten i Nacka kommun ska spegla finansiärernas värderingar | Anders Rydell | SvD 10 MAJ 2019 Skrivet av :
Älvsbypodden: Tuff utmaning för David Berglund för sin egen hälsa. Under nio veckor skall David Berglund från Älvsbyn Gratistidning träna in sig i den tidigare garderoben.
Fortsätt läsa
dominerar veckans kultursnack. Men missa inte
Lästips: Amerikanen synar svenska heta linjen
Den planerade tunnelbanans uppgång I Nacka från Vikdalsvägen sett. 10 MAJ 2019 Skrivet av :
På lördag bjuder Dansdraget upp till Pärlbuggen kl. 12 på Forum. Nästa 100 tävlande dansare finns på plats från stora delar av norrland. DFDB Dansföreningen Dundretbuggarna DGFK Dansglada Fötter Kiruna DKKBS Dansklubben Kiruna Bugg &Swing LBS Luleå Bugg & Swing Dansklubb...
Fortsätt läsa
Konserthuset måste byggas om för Jacob Mühlrads musik | SvD 1